29 Temmuz 2010 Perşembe

Young Boys.

İlk giriş yazısından sonra buda ilk spor yazısı inşallah devamı gelir. İlk yazının konusu olarak Young Boys'u secmemin sebebi Blogu actıktan sonra bizi ilgilendiren en yakın spor olayı olması ve Dün oynadıkları cesur futbol. Neyse lafı uzatmadan konuya gelelim. Aykut Hoca Kuralardan sonra ;Young Boys'un gelmesine cok sevindim iyiki onlar geldi, tarzında bir acıklama yaptı Aykut hoca Young boys'u baya izlemişki bu acıklamayı yaptı. Ama dün sahadaki Young boys izledigi ve istedigi takım değildi.Bizlerin tahmini Young Boys katı bir defans yapar ve Kontradan Gol atmaya calışır diye düşündük ancak Young Boys Aykut hoca dahil herkes'i ters köşeye yatırdı. Sahada roller değişti Fenerbahce düşündügümüz Young Boys gibi  oynadı Young Boys ise düşündügümüz Fenerbahce gibiydi. Aslında bu durum bizleri şaşırtmamalıydı nedeni ise Dünya Kupasında Beklenmedik takımlarım beklenmedik oyunları artık futbol'un değiştiginin en büyük belirtileriydi.

Young Boysta bu değişim akımına ayak uydurarak taktiginde önemli değişikliklere gitmiş. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 3-5-2 Oynamak pek akılcıl değildir ama Young Boys bir Kumar oynadı hocaları Fenerin Eksikliklerini iyi analiz etmiş olacakki hep değişik ataklarla aksıyan bölgelerden vurmaya calıştı Fenerbahçeyi. Dün maçı anlatırken Rıdvan Hocanında dediği gibi Young Boys Fenere karşı yapılacak Tum Hucum varyasyonlarını yaptı. Gercekten derslerini çok iyi çalışmışlar

.90 dakika boyunca Ayaklarına topu aldıkları vakit Fenerbahce tarafında hep iyi işler yaptılar.Özellikle Şişmanlamış santos'un ve hucum'a odaklanmış Stoch'un oldugu kanattan baya tehlikeli geldiler. Degen ve Sutter Santos'a gercekten zor anlar yaşattılar. Yukarıda Stoch demişken onada Ayrı bir parantez acalım , gercekten cok yetenekli bir oyuncu zekiligi,hızı,ve top kontroluyle tam fenerbahçenin aradıgı tarzda bir oyuncu. İlk golde cok guzel bir capraz koşuyla gökhanın önünü boşalttı ve golde önemli pay sahibi oldu.2. golde ise bu sefer gökhan onu guzel noktada topla buluşturdu ve guzel bir golle takımına önemli bir katkı yaptı. Bu maçla alakalı diger önemli unsurlar ise Taktigin Alex'e göre olmayışı ve bu nedenle fenerin 2. yarı 9 kişi oynaması.Ve cidden cok boş bir sebepten Kırmızı kart gören kazım. Neyse böylece ilk yazımın sonuna geldik, umarım begenirsiniz biraz daldan dala atladım ama ilk yazının heycanına verelim bunu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder